Yeni EQS, Gülsoy Otomotiv 'de Görücüye Çıktı

Yeni EQS, Gülsoy Otomotiv 'de Görücüye Çıktı

Mercedes-EQ markasının lüks sınıftaki tamamen elektrikli ilk sedan otomobili EQS, Nisan ayında, içinde Gülsoy Otomotiv 'in de bulunduğu Türkiye pazarında satışa sunuldu. Mercedes-EQ, tamamen elektrikli Yeni EQS ile lüks segmenti yeniden tanımlıyor. “Elektrikli otomobillerin S-Serisi” olarak tanımlanan EQS, aynı zamanda Mercedes’in sıfırdan geliştirdiği üst sınıf elektrikli araçlara yönelik modüler mimariye dayanan ilk model olmasıyla da dikkat çekiyor. O zaman gelin, Gülsoy Otomotiv 'de görücüye çıkan bu ''elektriğin s serisine'' bir göz atalım;


649 kilometreye kadar menzil sunabilen EQS, 300 kilometreye kadar menzil için 15 dakikada şarj edilebilmesi özelliğiyle kullanıcılarına büyük avantaj sağlıyor. EQS’te aerodinami uzmanları ile tasarımcıların yakın iş birliği ve “Amaca Yönelik Tasarım” yaklaşımını kapsayan çok sayıda titiz detay sayesinde elde edilen 0,20 Cd (Sürüklenme Değeri) rüzgar sürtünme katsayısı ile rekor Cd değerine ulaşıldı. Bu, EQS’i dünyanın en aerodinamik tasarıma sahip seri üretim otomobili yapıyor. Bunun yanında birkaç ekran kusursuz bir şekilde birleşip 141 santimetre genişliğinde, kavisli tek bir ekran şeridi oluşturan Hyperscreen, sürücünün göz kapağını analiz edebilme gibi birçok özelliğe sahip. Yeni EQS ilen gelen bir diğer özellik, ön ve arkadaki otomatik açılan konfor kapılar. Sürücünün araca yaklaşmasıyla kapı kolları yuvasından dışarıya çıkıyor; kullanıcı daha da yaklaştığında sürücü kapısı otomatik olarak açılıyor. 0-100 km'yi 4.3 saniyede gören EQS maksimum 210 km/s'e ulaşıyor.


Gülsoy Otomotiv olarak, saymakla bitmeyecek daha birçok özelliğe sahip olan, elektrikli lüks segmenti tamamiyle baştan tanımlayan EQS'i size sunmaktan gurur duyuyoruz.