Sedan'ın Elektrikli Hali Yeni EQE

Sedan'ın Elektrikli Hali Yeni EQE

Mercedes'in geçtiğimiz yıl şubat ayında dünya lansmanını yaptığı, EQ markasının E sınıfındaki yeni elektrikli sedan aracı EQE, lansmanının ardından bu sene ülkemizde satışa sunuldu. Mercedes-EQ’nun sahip olduğu bütün karakteristik özellikleri taşıyan EQE, önde konumlandırılan yeni kabini ve kavisli hatları ile ortaya çıkan tasarımı, EQ sınıfını tam anlamıyla yansıtıyor. Çıktığı dönemden bu yana yoğun talep gören EQE'nin saymakla bitmeyen özellikleri de bir hayli ön plana çıkıyor.

WLTP (Dünya Çapında Uyumlu Hafif Ticari Taşıtlar Test Prosedürü) döngüsünde 613 Km'ye kadar elektrikli menzil sağlayan EQE, hızlı şarj istasyonlarında sadece 32 dakikada şarj oluyor. Çerçevesiz kapılara sahip aerodinamik silüetiyle, güçlü ve yüksek omuz çizgisiyle, EQE türünden farklı özgün bir tasarımla ön plana çıkıyor. Her anlamda EQS’e nazaran fazlasıyla kompakt olarak tasarlanan EQE, 3.120 mm'lik aks mesafesiyle EQS'ten 90 mm daha kısa dingil mesafesine sahip. Elektrikli akıllı navigasyonu sayesinde, şarj durakları da dahil birçok faktöre bağlı olarak en uygun ve en hızlı rotayı planlayıp sürüş tarzındaki değişikliğe dinamik olarak tepki verebiliyor. Standart şekilde bulunan MBUX Hyperscreen ile aracın iç alanında bulunan üç ayrı ekran, bir cam panel altında birleşerek tek ekran görüntüsü sağlıyor.

Aynı zamanda, geliştirilen yenilikçi batarya yönetimi yazılımı sayesinde sistem, servis güncellemelerine izin veriyor. Bu güncellemeler, EQE’nin enerji yönetimini yaşam döngüsü boyunca güncel tutuyor. EQS'e birçok konuda benzerliği sebebiyle zaman zaman mini EQS olarakta tanımlanan EQ serisinin son yüzü EQE, kullanıcıdan fazlasıyla geçer not aldı.